top of page

Workshop/ Onderwijs

Taal in Beeld

Ontdek de fascinerende wereld van taal door er creatief mee aan de slag te gaan!

 

“De grenzen van mijn taal, zijn de grenzen van mijn wereld.” (Wittgenstein).


We leven in een wereld vol met spullen en objecten, maar wat we vaak vergeten is dat we ook in een wereld van taal leven. Wat we zeggen, de gesprekken die we voeren zijn bijna net zo echt als de objecten wereld om ons heen. Sterker nog als iemand iets tegen je zegt wat leuk is of niet leuk is kan je dat vaak fysiek in je lijf voelen. Deze werelden hebben invloed op elkaar, alleen vaak zijn we hier ons niet van bewust.

Listen_Express.png

De wereld van taal
 

Screenshot 2023-01-07 at 16.34.38.png
Screenshot 2023-01-07 at 16.34.38.png

Doel

Mijn doel, met het programma Taal in Beeld, is om leerlingen op een andere manier naar Taal te leren kijken. Door middel van leuke, uitdagende creatieve opdrachten ontdekken ze verschillende aspecten van taal. Welke taal spreek jij eigenlijk? Wat zeg je vaak tegen je klasgenoten of thuis? En als je deze taal een kleur zou moeten geven hoe zou dat eruitzien? Welke dynamiek heeft jouw taal? Zijn het bollen, stippen, strepen of misschien heel iets anders?

 

Door op een beeldende manier met taal bezig te zijn, krijgen de leerlingen meer inzicht in  hoe ze communiceren (luisteren en spreken), vergroten ze op een speelse manier hun woordenschat, worden ze uitgedaagd om op een creatieve manier ‘problemen’ op te lossen en leren ze vanuit verschillende manieren te kijken naar de wereld om hen heen. 

Voor wie?

Het programma Taal in Beeld bestaat uit verschillende lessen die individueel of in een programma voor een langere periode gegeven kunnen worden op basisscholen of BSO’s. Het programma is geschikt voor leerlingen vanaf groep 4.

bottom of page